Mat och dryck

Trattoria La Strega

Om du är sugen på italiensk mat och befinner dig i Göteborg, finns det ett ställe som du bör gå till före något annat, nämligen Trattoria La Strega på Aschebergsgatan. La Strega är en liten och intim restaurang, med en varm atmosfär och dämpad belysning. Här kan man njuta av genuin italiensk mat och personlig service, ibland från ägarna själva. Menyn är relativt liten, och kan variera från kväll till kväll. Det beror på att restaurangen väljer råvaror som är i säsong, och på att de gärna gynnar små producenter. Det kan göra att vissa råvaror bara finns i mycket begränsad upplaga, vilket gör att menyn till och med kan se olika ut från bord till bord på restaurangen under samma kväll. Som på varje seriös, italiensk restaurang finns dock alltid ett urval av antipasti, primi, secondi och dolci, liksom en ostbricka med ostar som huset själva har importerat från Italien. Man kan oftast också njuta av klassiska italienska specialiteter och rätter som mozzarella, risotto, ravioli och tiramisu. Ibland finns också mer exotiska rätter (i alla fall för svenska smaklökar) som grillat surdegsbröd med komage eller stekta grodlår. Om man har svårt att bestämma sig kan man prova restaurangens avsmakningsmeny, och få lite av det mesta.  restaurant-939439_960_720

Liksom matmenyn är också vinmenyn varierande, och restaurangen håller sig därför med en handskriven lista som bara finns tillgänglig på plats på restaurangen. Personalen som serverar är kunniga, och älskar själva mat, så man behöver inte vara rädd för att fråga dem om råd, till exempel när det gäller val av vin till maten – de kommer att rekommendera ett som passar perfekt.

För det perfekta avslutet på måltiden kan man beställa någon av efterrätterna på menyn tillsammans med en kopp italienskt kaffe eller ett glas italiensk likör.

Göteborg är en populär stad dit många flyttar, inte bara på grund av dess många bra restauranger. Det är till exempel vanligt att unga människor från de omkringliggande regionerna flyttar till Göteborg för att studera. Om du är en av dem, men du nu har avslutat dina studier och ska gå vidare i livet någon annanstans, och behöver hitta en bra flyttfirma i Göteborg, kan du gå in på Rentandmove.se.