Mat och dryck

Njut av kroglivet och god mat i Göteborg

Det råder ingen tvekan om att Göteborg är en populär stad med tanke på att det är en av de snabbast växande ständerna i Europa. Göteborg är den största staden i Norden som inte är huvudstad och den näst största staden i Sverige. Geografiskt sett ligger den vackert till på västkusten i hjärtat av Skandinavien med närhet till hav, stränder, en skärgård med många öar, Slottsskogen och stadsparken. I själva staden bor det 580 000 och i Storgöteborgsområdet bor det cirka en miljon. Faktum är att 70 procent av befolkningen i Skandinavien finns inom 500 kilometer! Föga förvånande gör Göteborgs strategiska läge att det är ett viktigt nav och bas för många multinationella företag.

Lockas av nattlivet och krogarna

Att bo i Göteborg är smidigt då allt finns nära inom gång- eller cykelavstånd och glöm inte bort spårvagnarna med sina täta avgångar. Med andra ord har Göteborg det bästa av två världar – både storstadsmiljö och närhet till natur och friluftsområden. Det kanske bästa av allt med Göteborg är dess breda utbud av spännande evenemang och pulserande nattliv. Eftersom Göteborg är en så populär studentstad är det många som lockas av nattlivet och stadens alla krogar. När det gäller mat och dryck kommer du att upptäcka många bra krogar och restauranger som till exempel Solrosen, Manfreds Brasserie, Wolfgang, Toso, Majornas krog, Dojan och Champagnebaren.

Kompensera kroglivet i Göteborg med nyttigt knäckebröd

Att gå på krogen tillsammans med vänner för att äta och dricka gott är inget fel. Dock skadar det inte att äta nyttigt och tänka på hälsan emellanåt eftersom det kan bli mycket alkohol och fet mat utomhus. Det enklaste sättet att främja hälsan är att få i dig mer fullkorn och börja äta knäckebröd och sportbröd från Wasa. Wasa har producerat knäckebröd i hundra år och fortsätter än idag att hålla sig till sin filosofi om enkelhet och naturliga ingredienser.

Hälsofördelarna med knäckebröd och sportbröd från Wasa är stora och inkluderar bland annat:

  • Kontrollerar ditt blocksocker – Wasas Knäckebröd innehåller fibrer som ser till att kontrollera dina blodsockernivåer och bibehålla en hälsosam nivå. Det här gör att du minskar risken för olika välfärdssjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, typ 2-diabetes och stroke.
  • Sänker ditt kolesterol – Fullkorn är fullproppat med mineraler som kommer sänka dina kolesterolnivåer i kroppen. Dessa mineraler reglerar det kolesterol som din kropp behöver och hindrar den från att absorbera de dåliga som bildar avlagringar i blodkärlen.
  • Kontrollerar din vikt – Wasas sportbröd är speciellt framtaget för den som har en aktiv livsstil och behöver något mättande. Du kommer garanterat att känna dig mätt under längre perioder eftersom fullkorn tar längre tid att smälta jämfört med vitt bröd.