Mat och dryck

Skaffa grind till djuren och gå på krogen

Ett litet problem med att vara djurägare är att djuren kan smita. Om du har kor, hästar eller får är det särskilt besvärligt. Investera i bra och säkra grindar, så kan du känna dig tryggare att djuren verkligen är där de ska vara när du går på krogen.

Investera i djurgrindar

Vare sig du är heltidsbonde eller håller på med djur på fritiden tar de fyrbenta vännerna mycket tid. Ibland är det då skönt att få komma hemifrån och gå på restaurang. Göra något annat. Som djurägare är det viktigt att sätta djuren och deras säkerhet först. Med bra grindar och någon bekant som håller ett öga på djuren kan du lugnt göra en helkväll på stan. Dina djur ska bara vara på rätt sida om staketet, och inte heller kunna skada sig. Därför är det smart att investera i flyttbara grindar med böjda rör som minskar risken för skador. Se även till att de är nog höga, så att djuren inte hoppar över. Både får och kor är bättre hoppare än vad man tror. Det som är så bra med flyttbara grindar är att du kan göra hagen större eller mindre, och naturligtvis flytta på den. Bästa staket är ju grönt gräs. På Kellfri hittar du ett stort urval av djurgrindar för både kor, får och hästar. De håller bra kvalitet och är en investering som håller längre.

Gå på krogen i Göteborg

När du vet att dina djur är där de ska vara, så kan du bege dig ut på stan. När man bor på landet är det skönt att få komma iväg emellanåt. Hur mycket du än älskar din gård, så ger det energi och inspiration att få se andra saker, träffa vänner och äta god mat. Se dock bara till att det finns någon som kan titta till dina djur. Hålla koll på att de verkligen är i hagen.

Det finns många intressanta krogar i Göteborg. Ett tips är att försöka välja en ny krog varje gång som du går ut, så får du möjlighet att testa många intressanta maträtter. Det är också klokt att du tänker igenom huruvida du ska dricka. Är ni ett par kan det vara smart om en av er alltid kan köra, ifall det skulle hända något akut med djuren medan ni är på restaurangbesök.