Mat och dryck

TakeOver & Out

Hur startar man en krog? Det finns mängder av olika steg som man måste ta och tänka på innan man kör igång. Det finns dock ett annat sätt som är mycket enklare, ett koncept som killarna bakom TakeOver & Out bestämde sig för att testa. Istället för att vänta på bra lokaler i ett attraktivt läge tar de istället över andra krogar under en kväll och bjuder in gäster. Sommelier Oskar Ahlvin, chefskonditorn Rhian Shellshear och köksmästaren Måns Backlund fick idéen efter ett par flaskor vin på Tapasbaren och bestämde sig för att utveckla konceptet och se om det kunde fungera.

babar2.se

TakeOver & Out flyttar runt

Bor du i Göteborgsområdet och är ute efter en ny smak- och restaurangupplevelse? Släng på dig en snygg Rodebjer, samla kompisgänget och följ efter den kreativa trio som än så länge besökt Trattoria La Strega, Bar Centro och Hoze. Maten beror på vilken restaurang eller krog de gör sitt gästspel men de håller alltid en viss prisnivå när det kommer till vinet och avsmakningsmenyerna. Som besökare får du betala cirka 500 kr för menyn och vinet ligger på samma prisnivå. De tre träffades på Gothia Towers enstjärniga krog Upperhouse och bestämde sig för att testa sina egna vingar. TakeOver & Out är deras första försök och de siktar på att ge en twist på den meny som finns på de ställen som de besöker. De har exempelvis kört flamenco omakase på Hoze, en rätt inspirerad av Hoze-ägaren Josés Cerdás japanska mat och spanska påbrå. Den 17 april besökte dem Open New Doors.

Vad kan du förvänta dig?

Det finns inga datum planerade framöver men de håller sin Facebook-sida uppdaterad och meddelar att deras vänner på All In Brewing kommer att vara med framöver. Det öppnar upp möjligheten för att kunna bjuda på kvalitativ öl tillsammans med deras mat. När de besökte Open New Doors bjöds det på sju olika sorters öl och minst lika många rätter. Vad kan man då förvänta sig från den kreativa trion i framtiden? Bland annat har de siktet inställt på en keramikmiddag. Om du inte förstår vad det innebär behöver du inte oroa dig, precis som TakeOver & Out-konceptet så är keramikmiddag även det ett unikt grepp. Killarna planerar att bjuda in olika keramiker och skapa mat utifrån artisternas skapelser. Det finns också planer om att bjuda in fler kockar till deras koncept och därmed kunna erbjuda Göteborg en ännu mer smakfull palett. Med stora ambitioner och talang kan TakeOver & Out-konceptet gå långt.