Mat och dryck

Restaurang Meet

Den som befinner sig i Göteborg och är sugen på en riktigt bra köttbit, kan bege sig till Restaurang Meet på Geijersgatan 12. Krogens affärsidé är helt enkelt att servera hängmörat kött med enkla tillbehör. Fokus ligger på en hög kvalitet på råvarorna och vill du pröva något lite exotiskt serverar man till exempel kött från chilenska Wagyu-kor, eller varför inte testa gödkalvracks från Belgien. Två tillbehör ingår i alla rätter så gästen kan sätta ihop sin egen kombination genom att välja mellan en rad olika såser, grönsaker eller potatisrätter.

Vad är Wagyu?

Meet serverar det trendiga köttet wagyubiff. Men vad exakt innebär detta? Jo, Wagyu är egentligen flera olika raser av nötkreatur som har det gemensamt att de genetisk ger ett väldigt marmorerat kött. Samtidigt är också köttet nyttigt med en högre procenthalt av omättat fett och är rikt på omega 3- och omega 6-fettsyror. Det kanske mer kända Kobeköttet är en typ av Wagyukött, men kommer då från staden Kobe i Japan. Kobeboskap sägs få sitt ypperliga kött genom att de ges daglig massage medan de lyssnar på klassisk musik och dricker öl och sake. Meets Wagyubiff kommer från Chile och är alltså inte äkta Kobebiff, men väldigt smakrikt och otroligt mört.

Nominerade till årets köttkrog två gånger

Två gånger har Restaurang Meet varit nominerad till Årets Köttkrog, 2013 och 2014. 2013 hamnade man på plats 5 i Sverige och blev utsedd till bästa köttkrogen på hela västkusten. 2014 blev man nominerad igen och stannade även denna gång på plats 5. Båda gånger lovordade juryn speciellt det vällagade köttet, den trevliga miljön och den kunniga personalen. Smakar det så kostar det, och Meet är kanske inte restaurangen man går till om man har svårt att få pengarna att räcka till nästa löning, men den som har lite mer i plånboken och som älskar gott och vällagat kött, borde verkligen testa denna restaurang.