Mat och dryck

Familjen

Att äta gott i Göteborg behöver inte innebära en tömd plånbok. Det finns flera ställen som erbjuder mat av hög kvalitet till rimliga priser. Få gör det dock lika bra som det berömda brasseriet Familjen. Här finns många lokala delikatesser på menyn för att göra stämningen så hemtrevlig som möjligt. Om det är något ledord som styr Familjens verksamhet mer än något annat är det just ”familjär”. Tanken är att du som gäst ska bemötas på ett trevligt sätt under hela ditt besök och känna det som att du är bjuden hos några goda vänner.

Mannen bakom Familjen heter Björn Persson. Han har nu flera krogar i sitt matimperium som börjar växa i Göteborg. Familjen är en av de äldre tillgångarna i portföljen och den har funnits i sitt nuvarande utförande ända sedan 2009. Redan innan dess hade dock Björn Persson och hans medarbetare haft flera lyckade restaurangprojekt bakom sig. Satsningen på kombinationen av högkvalitativ mat och normala priser blev snabbt lyckad när det märktes att det var precis vad göteborgarna hade saknat. Trots en ökad konkurrens i samma nisch har Familjen fortsatt att utvecklas och servera uppfinningsrik mat till både stamgäster och nya besökare.

Couple Exiting Restaurant

De lokala influenserna på maten märks tydligt på menyn. Eftersom det handlar om Göteborg och västkusten är förstås havets läckerheter en viktig aspekt. Här finns fisk som tagits hand om av lokala fiskare och körts in till restaurangen redan samma morgon. Här finns också gott om skaldjur som har tillagats på nya och spännande sätt. Överlag har Familjen ett stort fokus på att råvarorna inte bara ska smaka gott utan också ha en bakgrund som alla inblandade känner sig nöjda med. Det innebär att även kött och tillbehör som potatis och grönsaker är lokalproducerat i så stor utsträckning det går.

På menyn finns det både lättare rätter att inleda middagen med liksom goda varmrätter och en söt efterrätt som avslutning. Du kan välja mellan delikatesser som pumpasoppa, lammragu, kummel och getcamembert. Till måltiden kan du också välja något från den långa vin- och drinklistan. Om du blir inspirerad av matlagningen och vill prova på någon av rätterna själv kan du hitta många recept på matklubben.se.